malinobagheera

Alla inlägg under februari 2012

Av Malin Grotherus - 15 februari 2012 20:50

Nu har jag inte bloggat på någon dag så räkna med ett rätt långt inlägg.


Söndag:

Red i ridhuset medel hårt.

Jag red mycket mjukgörande ... Han var super fin. Gjorde en öppna längs långsidan och så hör jag när jag gick ur den "Bra öppna.." Hahah..Anette.

Jag tycker det är bra/roligt när tex. Anette eller Sara som står i stallet säger tex. Bra sluta/öppna eller vad det nu är !!!

När jag höll på att skritta av så kom Anette in och frågade om jag ville rida för W och jag sa att jag skulle tänka på det så pratade mamma och jag och sa att jag skulle testa...


Måndag:

Träning för W 

Det var jätteroligt jag var lite spänd först med det gick jättebra och han var jättesnäll mot mig! Han älskade Baggen. Han tyckte att jag hade fått tag på en underbar ponny som jag kan lära mig mycket på + att vi båda kan utväcklas mycket tillsammans..Och han tyckte inte att åldern hade någon betydelse så länge han var fräch...och vill...

Vi gjorde öppna och sluta och tränade vägar och tempo växlingar..Tillslut kunnde jag sitta jättestilla och han gick helt av sig själv!!! Mycket roligt

Mamma skulle filma men hon tyckte att det var så roligt att kolla och lyssna så hon glömde bort att hon hade med sig kameran...


Tisdag:

Träning för Nina :D

Baggen tyckte att det var skönt att komma till Nåntuna (Han älskar deras underlag) Han var pigg och gick väldigt bra ! Men jag var lite seg med att lägga in tempväxlingar. Men han gick jättefint och jag fick till en saxen som var helt underbar. 

Sen så tränade vi på de långa slutorna som är i programet jag ska rida i Heby och vi konstaterade snabbt att det var för enkelt! Ni vet så att det nästan blir svårt för att de e enkelt, men det gick super....


 Idag:

Idag fick det bli mys med snutte plutten :) Lite massage och massor med borstning för att bli av med fäll-håren!!!

Nästa vecka blir det mycket träningar för Nina!!   Och jag ska typ träna med Lollo och Moa. Jag har bara

träffat Moa någon gång men det ska bli roligt.... 

Kramizar på er 

  MalinoBaggen  




Av Malin Grotherus - 12 februari 2012 22:39

Vi åkte till Hööks eftersom jag behöve en ryktsten. Ryktstenar och piggborstar är typ det enda som funkar när hästarna fäller tycker jag.. Men som vanligt så hittar man alltid något mer än det man ska ha ;)Den här gången gick vi ut därifrån med : Ett rakt bett ( eftersom man ska rida på olika bett så) , Koppar med lena Furberg motiv och en ryktsten.

På eftermidagen åkte vi till stallet och jag testade nya bettet. Jag tror att både jag och Bagge tyckte att det var rätt bra! Jag tyckte att det känndes som att jag fick bättre stöd i handen, dock kändes det lite svårare att lirka men vi får se vilket jag tycker är bäst..

Längtar efter sportlovet då jag känner att jag är väldigt sugen på att sporta... :)

// Malin och Bagge-Bus :)

Av Malin Grotherus - 12 februari 2012 09:33

Jag var på Aros Årsmöte/Fest igår. Det var roligt mamma och jag satt tillsammans med Lollo och Helen. Det var jättegod buffe och efterätten var helt okej :) Vi satt och pratade tillslut så satt vi kvar där helt ensama det var ju lite kul ;)

Ska äta lite frukost/lunch och se om vi kanske kan åka till Baggen eller om vi ska göra något annat innan..Typ åka och köpa en rycktsten för Baggen fäller som jagvetintevad....

Idag får Bagge gå i ridhuset eftersom jag red ut igår Bagge fick springa omkrig på åkern vilket han tyckte var väldigt roligt!!! Bagge älskar när man rider ut specielt på sommaren då man kan bara skritta i skogen eller jobba på en äng eller något liknande..

//Malin

Av Malin Grotherus - 11 februari 2012 09:35

Igår gick det jättebra mamma kunde följa med och så :) 

Bagge var jättefin red i ridhuset och han var lösgjord i alla gångarter och PIGG! Baggen är så rolig när han blir pigg eller "rädd" han blir maffig och tar i från hovspetsarna! Mamma instruerade från marken och va bollplank tex. 


Malin: Visst är formen bra här.

Mamma : Ja, fast han skulle kunna gå ner lite


Malin: Vist trampar han nu 

Mamma : Ja fast skrittpiruetten blir lite stor på slutet..


Malin: Vad gör jag för fel, det är svår att samla ?

Mamma : Hög handen och sätt dig på rumpan och luta dig lite bakåt.

Såna saker och det hjälper faktiskt väldigt mycket ! 

Mamma och den underbart fina Romelus efter Maria Hall träning..


Och ikväll är det Aros Årsmöte och Fest! Det ska bli jätteroligt och så kanske jag får träffa de här tjejorna:

Ha det bra kanske bloggar någon mer gång idag :D

Kramiz Malin o Bagheera :)

Av Malin Grotherus - 8 februari 2012 16:38

Ja som ni kanske fattar så har jag haft lite problem med internet på mitt rum Det skumma är att det bara är i mitt rum det inte funkar


Igår var det ingen Nina träning för Nina var sjuk och hade ont i halsen vilket kanske inte är den bästa mixen om man ska sitta och Skrika ! (haha.. fast på ett peppande sätt) Så mamma kollade om jag kunde rida för Maria och jag kunde rida för Maria så då gjorde jag det.

'Och det gick helt okej ! Ibörjan var han lite het men det är posetivt att han är pigg, i mitten var både jag och Bagge lite ofokuserade men i slutet så blev det BRA!

Ett stort + med lektionen var att det blev miljöträning då de va folkr på "lilla-läktaren" och så hade Maria sin hund med sig som hoppade omkring på läktaren + att det hängde massor med grejer på staketet (i ridhuset)


Efter jag hade ridit och kommer in i stallet hade mamma tagit in Tango (hunden) i stallet och han satt och kollade på mig när jag fixade med Baggen. När jag hade ställt in Baggen i boxen så lekte jag lite med honom innnan det var dax för honnom att åka hem..


Vi får se om jag kommer ut till stallet på Fredag och någon träning på Tisdag för mamma ska operera sig imorgon och vi får se hur hon mår och så :/ Hon ska operera armen för att förra året ramlade hon och bröt armen så de opererade in en metall grej i armen och den ska hon ta bort

Armen efter förra operationen:

Kramizar Malin 

Av Malin Grotherus - 6 februari 2012 22:04

Hej! 

Idag blev det lungt bara massage, borstning och massor av MYS!!!

Ja vad mer ska jag skriva... ehhh..

Satte ihop kandaret jag köpte av Nina och gjorde nya hål, eftersom det var lite förstort. Det är tur att man står i ett stall med duktiga dressyrryttare som kan hjälpa till och kolla hur saker och ting ska sitta och komma med bra tips!

Pratade med Anette så jag kanske ska gå på :



Yoga för ryttare?!

Är du intresserad av att få ett skräddarsytt yogaprogram anpassat till oss ryttare?


Vi har möjlighet att få ett skräddarsytt program med yoga för ryttare av en yogainstruktör! Tanken är att man ska få avsuttna yoga övningar för att öva upp smidighet och också uppsuttna yoga/andningsövningar för att ge hjälp vid anspända situationer såsom vid tävling och träning. Det genomförs med en avsutten träning 2-3 timmar och sedan en uppföljning efter några veckor.


Tycker att det verkar roligt och jag tycker att det är viktigt att vara stark och smidig. Jag har alltid tänkt på att jag skulle testa Yoga för styrka och smidighet men jag har inte haft tid men jag tänkte att det här skulle vara roligt!!!     + Ni som känner mig vet ju att jag blir nervös på tävlig och det här verkar bra + att kursen för Nina var bra och Det kan bara bli bättre.


Här ska ni få något ni kanske inte visste om mig : Jag har dansat Balett tills jag gick i 4-5:an. Men sen hann jag inte med både baletten och ridningen och då kom ridningen före.. Just därför tycker jag att det skulle vara roligt att gå på Yogan. :D

MalinoBaggen

Av Malin Grotherus - 5 februari 2012 22:20

Hejsan ! :) 

Idag red jag Bagge eftersom jag red ut igår.. 


När jag var påväg ut i ridhuset frågar Sara och hon kan ställa upp något hinder .. jag sa såklart att det var okej eftersom all miljö träning är bra för killen.. Så jag gick in i ridhuset och mamma och Sara plockar fram 2 hinder.. När de plockat fram allt går Sara för att göra iordning sin häst. Jag fortsätter att rida och helt plötsligt när jag skrittar bara kastar sig Baggen åt sidan för att det knakade lite (knappt hörbart)..Haha..lilla Baggen. 

Jag åkte faktiskt inte av :)


Men jag fortsätter och rida. Iallafall när Sara har hoppat och ridit klart  frågar mamma om jag oxå ska hoppa jag veelar lite ..men okej då.


Mamma lägger ner hindret så att det blir ett jättelitet kryss! Jag travar mot krysset och Baggen tycker att det är lite skummt och måste stanna och kolla. Efter det tog jag ny sats och vi fööööög över hindret sedan tog jag det två gg. i galopp ! '

Han fick så helt sjukt fin galopp när jag hade hoppat mina 5 språng på ett litet hinder typ 40 cm :)


Tyvärr ingen bild då vi glömde kameran i stallet ;)

Kramiz Malla

Av Malin Grotherus - 4 februari 2012 19:57

Hejsan sorry för lite dålig uppdatering :) 

Jag skulle ju ha tävlat idag men mamma och jag bestämde oss igår kväll att inte åka till Högbo då fick veta att :


-Det hade varit en jättemycket problem med vägarna runt Gävle! 100 bilar hade på EN dag åkt vägen eller krockat i närhet av i Gävle..

+ att det skulle bli -20 grader 


Min tränare tyckte inte att jag skulle åka eftersom det inte var en så viktigt tävling...


Men jag har suttit framför datorn/mobilen och kollat hur det har gått för 

Lovisa Axtelius : www.sorgardsryttare.bloggplatsen.se

Malin Lönn: www.dressyrsmurfen.devote.se


Det har gått bra för båda tejerna Lollo hade lite otur till första klassen och blev sen så hon han inte rida fram så ..Men till andra klassen repde de sig och kom 2 utanför plc (i mixad C och D ponny)

Malin L red jättebra i både första och andra klassen och kom 1 eller 2 i första klassen och 5:a i andra klassen :)

Bra ridet tjejer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Eftersom det är så kalt skrittade jag bara ut en liten stund.... typ 25 min sen blev mina tår kalla och det blev mörkt...

En söööt bild av Baggen idag :)

//Malin och Bagheera

Presentation


Jag heter Malin Grothérus och jag har en ponny som heter Bagheera :D Jag och Bagheera tävlar i dressyr.Vårt mål är kval till SM och i bloggen kan ni läsa om hur det går för oss :)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker du om bloggen??
 Rolig !
 Dålig uppdatering!
 Bra !
 Helt OK
 Första gången jag är inne :)
 Dålig uppdatering men bra !
 Tråkig!
 Jättebra!
 Vet inte
 ;)
 :(

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards